Rannas suve nautimas (26.01.13)


Hommik on päikeseline, kuid üsna jahe. Aga just selline tavapärane jaanuarikuine ilm Kanaaridel ongi - päeval mõnusalt soe (varjus ca +21- +23 kraadi), õhtud, ööd ja varahommikud aga jahedad (ca +15 - +18 kraadi). Et lastel kõhud kauem täis püsiksid, keedan neile hommikul putru. Hotelli hommikusöögil näksivad lapsed veel puuvilju, jogurtit ja krõbinaid lisaks ja ka meie saame rahulikult toitu nautida. 
Hommikusöögile minek - Hugo kõnnib ise ja teab juba teed
Pakime kotid randaminekuks. Vesi on küll hotelli juures basseinides ka olemas, aga liiva sees mängida meeldib lastele oluliselt rohkem. Rand asub 4 km kaugusel Los Cristianoses. Kui auto juurde jõuame, on taevas tõmmanud pilve ning lühikeste riietega on jahedavõitu, rääkimata rannas vees sulistamisest. Kas tõesti tuleb jälle käiku lasta varuplaan… Siiski tundub mäest allapoole vaadates, et all rannas paistab päike. Kuigi Kanaari saared on pindalalt väikesed, võib ilm samal päeval saare eri otstes ja eri kõrgustel olla kardinaalselt erinev. Kõige soojem piirkond ongi suvituspiirkond Playa de las Americas ja Los Cristianos, mis asuvad saare lõunaosas, kohe mere ääres. 
Anee rannas


Hugo paneb liiva mütsi peale...
... ja veidi ka suhu
Meie õnneks on all mere ääres täielik suvi. Laseme lapsed rannas liiva peale lahti ja naudime vaatepilti, kuidas mõlemad tegutsevad süvenenult. Anee teeb liivakooke ja tassib vett, Hugo tuhnib ja tunnetab kätega mudides liiva; vahel harva kiikab silmanurgast, kas ma ta vaateväljast kadunud pole. Rannas on mõnusalt soe, päike ei tundu kõrvetav, mistõttu ma kreemitamisega liiale ei lähe. Vesi on ookeanis minu arust külm, aga Anee ja Renee sulistavad mõnuga. Hugo on nüüd oma mullist välja tulnud ja vaatab, mida veel liivaga teha saaks - nt panna seda kühvliga endale mütsi peale või peoga suhu või issi plätu sisse või emme kõhu peale. Kuigi Hugo ei kurda väsimust, tean tundide järgi, et ta on olnud juba selgelt liiga kaua üleval. Otsustame jääda veel Los Cristianosesse ja jalutada mööda promenaadi, kuni Hugo vankris magama jääb ja siis ise sööma minna. Uni tuleb hetkega. 
Õhutemperatuur on ideaalne, naudime suve ja jalutame mööda promenaadi. Eelmisel Tenerife reisil käisin siin samas hommikujooksu tegemas; seetõttu mäletan kohti ja orienteerun hästi. Suundume ühe Tai restorani poole, mida eile õhtul nägime. 


Restoranis on vaid üks seltskond söömas - pelgalt sellise vaatepildi järgi ei julgeks muidu restoranivalikut teha, kuid mitu soovitust on antud (Tripadvisor, sõbrad). Naudime lõunatundi, Hugo magab vankris ja hetkeks tundub, nagu oleks me reisil vaid ühe juba suure ja mõistliku lapsega :) Ma saan istuda ja süüa segamatult, ilma, et jookseks vahepeal Hugole järgi, toidaks teise käega Hugot või et Hugo sibliks mul juustes. Lihtsalt vahemärkusena - tüüpilises Skandinaavia peres tegeleb alati mees söömise ajal lastega ning naine istub nagu printsess segamatult lauas ja naudib toitu. Ei tea küll, kas see on ajutine rollide vahetamine või on see neil ka kodus nii, aga meie pere rollijaotus püsib samasugusena igal pool.




Sõime krevettidega saiu, teravaid ribisid, apelsinikastmes parti, juurviljadega kana - oli nauditav ja toitev lõunasöök. Jalutame tagasi ja võtame tänavalt ühed jäätised. Hugo ärkab, aga ei kurda, et me talle jäätist ei anna, kuna ta ei tea veel, kuidas see maitseb. 
Ferrero Rocher (tervitused Kaisale)


Kuna mina ookeanis lainete ja külma vee tõttu (vähemalt ilma jooksmas käimata) ujuda ei armasta, tahtsin hotelli jõudes minna basseini ujuma. Ujumine pole minu jaoks niisama sulistamine või veejoa all seljamassaaž, mina tahan ikka trenni teha ja basseinis õnnestub see oluliselt paremini kui meres või ookeanis. Renee avastab, et basseinide lähedal on laste mänguväljak ning tema suundub lastega sinna mängima. Mina saan ujuda, kuni ära tüdinen. Päike on loojumas.

Õhtupoolikul basseini ääres

Avastasime mänguväljaku oma hotellis



Meie 3
Meie 4
Hugo on selgelt väsinud ning pärast vannitamist ja õhtuputru vajub ta kiirelt unne. Loen Aneele veel mõned peatükid raamatust "Marta varbad" ja uinub temagi. Renee kaupleb linnaloa ja läheb tuttavatega hängima. Lapsed magavad ja mul on internet…


3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nii vahvad olete ;)Päikest!


Lea

Katrin ütles ...

Oh teil on seal SUVI! Nautige sajaga! Head puhkust!!!

Aet Trisberg ütles ...

Aitäh teile, sõbrad! Saaks seda päikesest tulevat energiat vaid jagada.