Päev läbi vees (04.11.13)


Täna pole kusagile kiiret, seega lähen nautima oma hommikusi jooksuminuteid ning ookeanis ujumist. Asun teele veidi hiljem kui esimesel päeval ning saan joostes tunda juba palavust. Õnneks on ookeanivesi jahutav. Just selle lainega, millega veest välja liuglen, liuglevad ookeani suunas kõik mu riided, tossud ja iPod. Haaran asjad veest välja, kuid need saavad läbimärjaks. iPod oli tossu sees ja sai kõige vähem kannatada, aga see on üleni liivane ja tõenäoliselt see enam kaua ei ela, kui puutus kokku soolase mereveega. Kurvastuseks saan teada, et selliseid klõpskinnitusega iPod'e enam ei müüda, aga just sellist on mul joostes vaja, kuna mu jooksuriietel pole taskuid. 

Pärast hommikusööki lähen lastega sõpradele külla nende hotelli basseini äärde. Kummalisel kombel tundub kütteta bassein kargelt jahe, kuigi ookeanis on sama ilmaga vesi väga mõnus. Aneed jahe vesi ei sega, tema möllab Liisa ja Toomasega vees. Hugo käib ka ujumas, aga mängib suurema osa ajast kaldal liivavormidega. 


Veemängud

Peale ujumist jääb Hugo hetkega magama. Käime Aneega veel läbi sõprade hotelli mänguväljakud ja tuleme koju siestale. Vaatame E-koolist kodutööd ning Anee lahendab ülesandeid. Aneel oli täna koolis esimest korda ujumistund - ka see saab siin reisil korralikult järgi tehtud - ujumistund on Aneel lausa iga päev. 
Anee ja Liisa mänguväljakul

Vahepeal jõuab Renee väljasõidult tagasi - ta käis isale El Teide vulkaani näitamas. Enne hämardumist läheme oma hotelli basseini otsima. Kuna hotell asub mäenõlval, tundub siin ebaloogiline, et parkla asub kolmandal korrusel, meie elamine 1. korrusel (tänavalt vaadates on terrass 2. korrusel) ja basseiniala asub 6. korrusel. 

Avastame, et meie hotelli lastebassein ja suur bassein on küttega ning kuigi õhk tundub enne päikeseloojangut veel soe, tundub vesi õhust oluliselt soojem. Teeme ühe mõnusa õhtuse ujumise.

Õhtupoolikul oma hotelli basseini ääres



Sõit haikalaga

Kuna meie sõbrad kurtsid, et pole siin Tenerifel väljas süües veel head toitu saanud, plaanisime täna kõik koos minna kõrvalkülla La Caleta'sse Aasia köögi restorani 88, mis meile eelmisel Tenerife reisil siinsetest restoranidest kõige rohkem meeldis. Saame laua alles kella 21.30-ks, see aeg tundub aga lastele pisut hilja olevat, seega jätame oma lapsed vanavanematega koju ja läheme omapäi. Renee tellis tuunikalaga vürtsikat sushit, mis oli lihtsalt ülihea. Me pole aastaid käinud väljas söömas ilma lasteta ning täiesti teistmoodi tunne on keskenduda vaid endale. 

Koju jõuame pärast südaööd. Tagasiteel märkame, et ühe pika tänava äärde on järjest pandud ajutised parkimiskeelu märgid - jätkuvalt toimib siin sama skeem, et pannakse hilisõhtul ajutised märgid, öösel teisaldatakse autod kogu tänava äärest ning hommikul on võimalus auto parklast soodushinnaga parkimistrahviga tagasi osta (langesime ka ise pea 4 a tagasi samasse lõksu, kirjutasin sellest siin).

Kommentaare ei ole: